Thursday, 23 June 2011

AKU ADALAH AKU

Aku rasa diri aku pemaaf. Walaupun macam mana aku sakit hati dengan orang,tak pernah aku rasa nak simpan kat dalam. Bila lagi simpan,lagi sakit kan? Sama jugak la kalau bergadoh dengan orang,aku lagi suka diam walaupun macam macam orang kata kat aku. Sebab bila hang dok lagi dok balas,lagi sakit hati kan? Baik hang diam saja,slow slow nanti semua akan reda. Kadang kadang aku rasa diri aku macam lari dari rasa sakit. Tapi satu rasa sakit yang aku tak boleh lari,rasa sakit bila tak dapat apa yang aku nak. Sangat sangat sakit. Rasa macam tusuk tusuk dari dalam,mata memang tak tahan nak nangis. Mungkin sapa yang tak kenal aku tak tau aku seorang yang perfectionist.Kawan kawan aku mesti da tau macam mana,kalau buat assignment hampa tau kan aku macam mana? Buat segalanya biaq puas hati. Kalau tulis papa,aku tak suka ada kesan liquid paper,aku sanggup salin balik semua. Kalau pegang paper aku,jangan sampai terlipat,tak pasai nanti hang kena iron balik paper aku.macam tu la kawan kawan aku,kalau terbagi lipat paper aku muka takot macam nampak hantu mata lima,tangan tiga,kaki enam. Semua ni aku da adapt dalam hidup aku. Hidup pon mesti la perfect. Sebab tu aku latih diri aku,jaga perangai,jaga hubungan dengan orang,ilmu mesti ada,jangan bagi orang pandang rendah,semua tu da bagi perfection bagi aku.Mungkin aku ego,aku pentingkan diri. Tapi aku bukan mudah untuk aku ubah.Mungkin aku tak menghargai,tapi dalam hati aku selalu tersentuh with what you had done. Thanks.



Monday, 23 May 2011

PAPA AMERICANO


WAH ..
dengar2 cam rase ye nak menari lak kan dengar lagu ni ..
hahaha

Saturday, 21 May 2011

TAnPA kEKASiHku



langit begitu gelap,

hujan juga tak kunjung reda
ku harus menyaksikan cintaku terenggut tak terselamatkan
Ingin ku ulang hari,ingin ku perbaiki
kau salah,kau kubutuhkan
beraninya kau pergi dan tak kembali
dimana letak surga itu
biar kugantikan tempatmu denganku
adakah tanda surga itu
biar kutemukan untuk bersamamu

kubiarkan senangku menari di udara

biar semua tahu kematian tak mengakhiri
cintaaaaaaaaaaaa€¦.

apalah artinya hidup tanpa kekasihku

percuma bila aku disini sendiri

lagu ni amat menyayat hati saya .. 

Friday, 20 May 2011

YA ALLAH

Ya Allah..Berikanlah aku kekuatan..
Ya Allah,ampuni dosa aku..kerana aku sering lalai..sering terlupa dan berbuat dosa..
Ya Allah, berikanlah aku ketenangan kerana hanya Engkau yg mampu memberikan ketenangan..
Ya Allah, hilangkanlh resahku,kerana resah ini mengundang duka dalam hati..membuat aku menjadi manusia yg terlupa akan nikmatMu..
Ya Allah,jadikanlh aku hambaMu yang lebih kuat..kuat hatiku..kuat imanku..
Ya Allah,hanya padaMu aku pohon segalanya..
Ya Allah..Engkau Maha Mengetahui...


Thursday, 19 May 2011

SaNdARAn hATi




yakinkah ku berdiri
di hempa tanpa tepi
bolehkah aku
mendengarmu

tubuh dalam emosi
tak bisa bersembunyi
aku dan nafasku
merindukanmu

terpuruk ku di sini
terangi sepi
dan ku tahu pasti
kau menemani

dalam hidupku
kesendirianku

teringat ku teringat
pada janjimu ku terikat
hanya sekejap ku berdiri
kulakukan sepenuh hati
peduli ku peduli
siang dan malam yang berganti
pedihku ini tak ada arti
jika kaulah sandatan hati
kaulah sandaran hati
sandaran hati

inikah yang kau mau
benarkah ini jalanmu
hanyalah engkau yang ku tuju
pegang erat tanganku
bimbing langkah kakiku
aku hilang arah
tanpa hadirmu
dalam gelapnya
malam hariku


lagu nilah awak sowh saya dengar .. 
awak bagi lagu ni untuk saya .. 
maksud awak ape ye ??
hAnyA kAU yANg mEmbAHAGiakAN aKu 


Dikau hadir
Di kala aku memerlukan seorang teman
Dikau bawa secebis bahagia
Bila aku hampir berputus asa
Kuterima segala
Apa yang diperduga
Dan kini kubersedia
Hadapi hari muka
Kau bawa sinar cahaya
Di hariku yang gelita
Dan dikau hadir tepati waktunya
Membawa tawa ceria
Bila mana kau terima
Hidup ada suka dan duka
Mendung takkan selamanya
Sinar mentari kan menjelang tiba

Wednesday, 18 May 2011

nOtHIng 

Ingatkah saat kita pertama bertemu Saat itu kau hulurkan tanganmu padaku Saat itulah kau bawa diriku Membawaku ke dunia baru Aku merasa senang bila bersamamu Aku merasa bahagia didekatmu Ternyata dunia ini menyenangkan hatiku… Disela waktuku aku berfikir Apakah aku dapat lalui semua Melalui jalan ini bersama denganmu … Kegundahan itu selalu menghantuiku Disela istirahat dan lamunanku Jika ku ingat saat bersamamu Maka tak ingin rasanya aku berhenti … Jika aku bersamamu Serasa kuat diriku Jika jauh darimu Serasa lemah hatiku Aku tahu, bahwa tidaklah mudah melalui jalan ini Jalan panjang penuh onak dan duri Aku letih untuk memikul beban ini Aku lelah untuk terus berjalan dijalan ini Tapi satu hal yang kutahu Bahawa Ia telah membeli jiwa ini Ia membeli raga ini dengan Surga-Nya yang agung Jika aku mengingat akan hal ini Letih dan lelahku menjadi tak bererti Walau seribu tahun ku lalui jalan ini denganmu ..